NISAN SKYLINE

12 Dec, 2008

Zvanično: Nissan GT-R oko "Ringa" za 7:29!

Generalna — Autor dusah @ 19:48

     

 Nissan je i zvanično objavio skoro neverovatno vreme koje je postigao bazni GT-R model 16. i 17. aprila na stazi Nürburgring Nordschleife. Novo vreme je za čitavih devet sekundi bolje od onog koje je oduševilo poklonike ovog automobila.

 Da podsetimo pred zvanično predstavljanje automobil kružila je u medijim informacija o fantastičnom vremenu od 7 minuta i 38 sekundi, što je bilo brže od Porschea 911 Turbo.

 Ovoga puta Nissan GT-R je sa test vozačem, Tochio Suzukijem, za volanom ostvario vreme od 7 minuta i 29 sekundi, što je čak tri sekunde brže od vremena koje je postigao Porsche 911 GT2. Na automobilu su bile standardne gume namenjene tržištu Japana.

 Glavni inženjer za model GT-R, Kazutoshi Mizuno, objašnjava da su u prethodnim pokušajima da postave najbrže vreme bili frustrirani lošim vremenskim uslovima na stazi, pogotovo što su bili uvereni da automobil može ići ispod 7 minuta i 30 sekundi:

 “Sa vremenom ispod sedam minuta i 30 sekundi GT-R dokazuje da se nalazi u društvu najbržih serijskih automobila. Cilj je bio konstruisati višestran super automobil, dostupan mnogima, u svako vreme i na svakom mestu – mislim da je GT-R ispunio obećanje koje smo dali”.

 S obzirom da smo nedavno imali informacije o V-Spec modelu, koji je navodno ostvario vreme u rangu od 7 minuta i 25 sekundi, nakon ovog zvanično potvrđenog rezultata bazne verzije nemamo mnogo razloga da ne verujemo u istinitost ovih tvrdnji.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu