NISAN SKYLINE

Poslednje fotografije: 2009 Nissan Skyline GT-R

Generalna — Autor dusah @ 20:11

     

Izvesna histerija koja vlada oko testova prototipa Nissana GT-R na nemačkom Ringu i dalje se ne stišava. Iako nam kompletna priča deluje malo prenapumpano i to pred zvaničnu premijeru ovog super automobila, koja se očekuje narednog meseca, prenećemo i ove nepotvrđene informacije prvenstveno zbog novih fotografija.


U nedostatku novih informacija licitacija oko najbržeg kruga prototipa GT-R-a, koji se na poslednjim fotografijama pojavljuje sa slabijom kamuflažom prednjih svetala, tek se zahuktava.

       

 Nakon što je "utvrđeno" da bi GT-R, čiji razvoj traje oko 5 godina, mogao nadmašiti i vreme modela Porsche 997 Turbo koje iznosi 7:40 sada je na vidiku i vreme nedavno ugašenog Porsche-a Carrera GT. Da podsetimo, GT je sa Walter Röhrl-om za volanom ostvario vreme od 7 minuta i 28 sekundi. Nije nam jasno gde je nestao novi GT2 kao reper? Očigledno svako bira svog favorita.

Kupe čijim zadnjim krajem dominiraju ogromne izduvne cevi pokreće VR38DETT twin turbo V6 zapremine 3,8 litara, dok je težina procenjena na 1590 kg.


2009 Nissan GT-R: Objavljene zvanične specifikacije

Generalna — Autor dusah @ 19:59

     

 

  Već u aprilu na evropsko tržište počeće da pristižu prvi primerci Nissana GT-R starih specifikacija za preko 2500 kupaca, dok će se realizacija svake nove narudžbe, uključujući unapređeni model, biti moguća tek sredinom 2010. godine. Samo godinu dana nakon predstavljanja ovog kupea japanskom i pola godine od predstavljanja američkom tržištu, predstavljena je unapređena verzija, koja ima nešto veću snagu i modifikovano ogibljenje.

  Najznačajnija izmena trebalo bi biti povećanje snage, ručno rađenog, 3.8 V6 twin turbo motora, koji je zahvaljujući dodatnih 5KS ergelu uvećao na 485 KS, dok je maks. obrtni momenat neizmenjenih 588 Nm.

  Unapređenje motora obezebedilo je i nešto veću ekenomičnost, pa kombinovana potrošnja sada iznosi 8.3 litra na 100km. Rezervoar je uvećan sa 71 na 74 litra.

  

 Pored finog podešavanja ogibljenja, koje je obuhvatilo izmene reakcije opruga, razvijene su i nove gume samo za GT-R. Radi se o gumama marke Dunlop SP Sport 600 DSST, koje su navodno korišćene za postizanje vremena od 7 minuta i 29 sekundi na stazi Nordschleife.

  Kupcima će biti dostupan i širi izbor dizajna točkova, koji sada obuhvata i Gun Metal sive i crne (Black Editon) Rays naplatke.

  Cene za unapređeni Nissan GT-R su veće za 3,8 posto i u Velikoj Britaniji iznose €65,414.74 za baznu verziju, a €68,410.88 za Black Edition.


Zvanično: Nissan GT-R oko "Ringa" za 7:29!

Generalna — Autor dusah @ 19:48

     

 Nissan je i zvanično objavio skoro neverovatno vreme koje je postigao bazni GT-R model 16. i 17. aprila na stazi Nürburgring Nordschleife. Novo vreme je za čitavih devet sekundi bolje od onog koje je oduševilo poklonike ovog automobila.

 Da podsetimo pred zvanično predstavljanje automobil kružila je u medijim informacija o fantastičnom vremenu od 7 minuta i 38 sekundi, što je bilo brže od Porschea 911 Turbo.

 Ovoga puta Nissan GT-R je sa test vozačem, Tochio Suzukijem, za volanom ostvario vreme od 7 minuta i 29 sekundi, što je čak tri sekunde brže od vremena koje je postigao Porsche 911 GT2. Na automobilu su bile standardne gume namenjene tržištu Japana.

 Glavni inženjer za model GT-R, Kazutoshi Mizuno, objašnjava da su u prethodnim pokušajima da postave najbrže vreme bili frustrirani lošim vremenskim uslovima na stazi, pogotovo što su bili uvereni da automobil može ići ispod 7 minuta i 30 sekundi:

 “Sa vremenom ispod sedam minuta i 30 sekundi GT-R dokazuje da se nalazi u društvu najbržih serijskih automobila. Cilj je bio konstruisati višestran super automobil, dostupan mnogima, u svako vreme i na svakom mestu – mislim da je GT-R ispunio obećanje koje smo dali”.

 S obzirom da smo nedavno imali informacije o V-Spec modelu, koji je navodno ostvario vreme u rangu od 7 minuta i 25 sekundi, nakon ovog zvanično potvrđenog rezultata bazne verzije nemamo mnogo razloga da ne verujemo u istinitost ovih tvrdnji.


Powered by blog.co.yu