NISAN SKYLINE

Nove Zvanične slike i specifikacije: Nissan GT-R!

Generalna — Autor dusah @ 18:14

    

 Nakon perioda intenzivnih testova na Ringu i nagađanja o brzini i izgledu novog Nissana GT-R, zvanične fotografije i podaci o japanskom super automobilu konačno su pred nama.

  Zvanične informacije objavili su Autoweek i online magazin Edmunds, a prema njima GT-R će pokretati twin turbo V6 motor sa 473 KS i 588 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

    

 Snaga će se prenositi na sve točkove putem 6-stepenog GR6 menjača sa duplim kvačilom. Vozač će menjati brzine uz pomoć aluminijumskih šiftera iza volana ili klasično pozicionirane ručice menjača.

      

 Enterijer Nissana GT-R presvučen je crnom kožom i pomalo podseća na model 350Z. Ono što je fasciniralo javnost, a naravno mislimo na najave o skoro neverovatnim performansama ovog kupea za izuzetno malu cenu automobila, može se do određene mere objasniti i izgledom enterijera, koji ipak nije u skladu sa konkurencijom na koju Nissan cilja.

    

 Ukoliko vremena na stazi budu u skladu sa najavljivanima, mislimo da niko od kupaca GT-R-a neće zažaliti.

    

      


Zvanično potvrđen: Nissan GT-R V-Spec

Generalna — Autor dusah @ 17:42

 

 Zvaničnici Nissana potvrdili su razvoj V-Spec verzije modela GT-R, verzije koja će biti moćnija i lakša od standardnog kupea, koji je već privukao neverovatnu pažnju sjajnim performansama.  Prema poslednjim najavama V-Spec verzija bi mogla biti predstavljena već na salonu u Parizu, koji nas očekuje ovog oktobra.

 

     

 Krajem prethodnog meseca sportsko odeljenje Nissana, Nismo , predstavilo je paket modifikacija za GT-R koji obuhvata titanijum izduvni sistem, šestokrake Rays alu naplatke i revidirane panele poda vozila. 

       

 Sve ove komponente sada možeemo videti na poslednjim fotografijama testnog V-Spec prototipa. Automobil je naravno snimljen na stazi Nordschleife, a prema do sada objavljivanim informacijama trebao bi imati do 100 KS snaga više od standardne verzije uz ozbiljno redukovanu težinu

     

 Nissan je potvrdio da je GT-R još uvek neprofitabilan model, što je uz ponuđenu cenu za performanse superiornije od duplo skupljih super automobila prilično razumljivo.

 


 

 

 


Powered by blog.co.yu