NISAN SKYLINE

Nissan GT-R Spec-V

Generalna — Autor dusah @ 23:51

 

  Nissan GT-R Spec-V je sve izvesniji, a nakon nepotvrđenih informacija o odlaganju premijere najsnažnijeg Nissana, stiže nam "ohrabrenje" u vidu informacija o ceni i datumu pojavljivanja.

  Datum predstavljanja V-Spec verzije je blago iznenađenje u pozitivnom smislu, jer je premijera zakazana za NISMO 2008 festival, koji se održava 30.11, dok će prvi kupci u Japanu dobiti svoj primerak već u februaru.

     

 

 Cena automobila je prilično neprijatnih, još uvek ne precizno utvrđenih 154.000 dolara (oko 122.500 evra).


  Podsećam na specifikacije koje je najavio magazin Road&Track: V-spec će biti proizveden u limitiranoj seriji. Snaga 3.8 lit V6 motora povećana je na 520 KS pri 6500 ob/min, dok je maksimalni obrtni momenat od 595 Nm raspoloživ u rasponu od 3200 do 5200 ob/min.

  Na dijeti V-Spec verzije se ozbiljno radilo pa se očekuje do 90 kg manja težina uz napomenu da su u navedenom procesu ostavljena samo prednja sedišta. Maksimalna težina vozila biće procenjenih 1640 kg.

     

  Automobil će izgledati veoma slično standarnoj GT-R verziji uz bitnu, vizuelno neprimetnu razliku - cena će biti duplo veća (
ovo se očigledno obistinjuje).

  U međuvremenu japanski časopis Best Car najavio je Le Mans verziju Nissana GT-R sa preko 600KS, uz objavljivanje par fotografija. Sličan projekat je već realizovan, a u pitanju je bio Nissan Skyline R33 GT-R Nismo LM.


 

 

 


Nissan Skyline GT - R

Generalna — Autor dusah @ 12:40

 

      

  Najnovija generacija Nissan Skyline GT-R, koji ima reputaciju jednog od najstrašnijih trkačkih i drag potencijala, će uskoro biti predstavljena pod nazivom Nissan GT-R. Pripremio sam istorijat, verovatno, jedinog pravog japanskog super sportskog automobila.

  Nissan Skyline se proizvodi već duži niz godina, međutim, internacionalnu slavu je počeo da stiče krajem osamdesetih i početkom devetesetih godina prošlog veka, kada je Nissan ponovo predstavio modele sa oznakom GT-R, koji su konstruisani sa ciljem da Skyline zavlada trkačkim stazama.

          

  Pored fantastičnih sportskih rezultata ovog modela, Skyline je bio, a i sada je, veoma popularan kod drag vozača zahvaljujući skoro neiscrpnim tjuning mogućnostima motora. U ovom tekstu nećemo uzimati u obzir drag potencijele ovog modela, zato što bi tekst u tom slučaju bio previše dugačak.

  Nissan Skyline GT-R je bio toliko brz i nadmoćan na trkačkim stazama, da su mnoga evropksa i dalekoistočna takmičenja promenila pravilnike, kako bi se ovaj automobil koliko-toliko učinio dostižnim tadašnjim konkurentskim modelima.

  Pored velikih sportskih rezultata, Nissan Skyline GT-R je postigao veliku popularnost u dalekoistočnim zemljama kroz pojavljivanja u raznim manga stripovima, u kojima su se opisivale ilegalne noćne trke u Japanu. Pored toga, Skyline GT-R je bio jedan od najzapaženijih automobila u velikom broju japanskih kompjuterskih igrara kao što su: SNES Zero 4 Champ R i Sony Playstation Gran Tourismo.


Osnovne karakteristike

Generalna — Autor dusah @ 12:03

 

      

 Karoserija je čvršća i prenosi manje buke i vibracija u putnički prostor bez povećanja težine u odnosu na prethodnika. Karakteristično za Skyline je prvi aktivan sistem upravljanja svim točkovima, koji menja ugao upravljanja prednjih i zadnjih točkova u zavinosti od brzine kretanja i zahteva od strane vozača. Na taj način se omogućava veća kontrolu pri manjim i srednjim brzinama, te uglađenost i lagano krstarenje pri većim brzinama. Ovaj upravljački sistem je opcion kod SP I P modela.
Skyline je opremljen sa 18” sportskim I 17” standardnim aluminijumskim naplatcima. Sportski modeli su opremljeni gumama različitih dimenzija - napred (225/50R) i pozadi (245/45R).

Po pitanju pasivne bezbednosti putnika Skyline nudi visok nivo bezbednosti uz pomoć ojačane karoserije, dok istovremeno minimizira opasnost po druge automobile prilikom sudara. Automobil je dizajniran da umanji i povrede pešaka , posebno glave i donjih ekstremiteta.

Po pitanju ekološke prihvatljivosti Skyline zadovoljava SU LEV standarde po pitanju emisije štetnih gasova sa redukcijom emisije azotnih oksida za 75 posto u odnosu na prethodnika.


Powered by blog.co.yu