NISAN SKYLINE

03 Nov, 2008

Nissan predstavio novi Skyline

Generalna — Autor dusah @ 16:15

Nissan Motor Co., Ltd je predstavio 12-tu generaciju modela Skyline potpuno novog dizajna. Poslednja generacija Skylina je bazirana na novoj FR-L platformi, a razvijen je i VQ35HR V6 motor. Koncept na kome je nastala poslednja generacija glasi: „atraktivnost, sofisticiranost i visoke performanse“.
Eksterijer novog Skylinea ima aerodinamičan i sportski izgled sa dosta blagim linijama karoserije. Automobil je niži za 20 mm i širi je 20 mm u odnosu na V35 prethodnika.

Prednjim krajem Skyline-a dominiraju veliki farovi L oblika, koji zajedno sa istaknutim blatobranima u odnosu na središnji deo haube daju pomalo agresivan izgled. Tom utisku doprinosi i naglašen usisnik za vazduh prednjeg branika. Zadnji kraj Nisanna je već dosta diskutabilan i verovatno ne spada u briljantna dizajnerska rešenja. Primenjen je L oblik svetala kao i na prednjem kraju koje vezuje spojler lučnog oblika. Donjim krajem zadnjeg branika dominiraju dve izduvne cevi koje jasno demonstriraju karakter ove limuzine.


Komentari

  1. A ko i obicno kod Nissana trajace samo dok je nov a posle ko god ga kupi doplatice taman toliko da je mogao da kupi novi 911...

    Autor Nenad Grkovic — 12 Nov 2008, 13:16


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu