NISAN SKYLINE

12 Nov, 2008

Nissan Skyline GT - R

Generalna — Autor dusah @ 12:40

 

      

  Najnovija generacija Nissan Skyline GT-R, koji ima reputaciju jednog od najstrašnijih trkačkih i drag potencijala, će uskoro biti predstavljena pod nazivom Nissan GT-R. Pripremio sam istorijat, verovatno, jedinog pravog japanskog super sportskog automobila.

  Nissan Skyline se proizvodi već duži niz godina, međutim, internacionalnu slavu je počeo da stiče krajem osamdesetih i početkom devetesetih godina prošlog veka, kada je Nissan ponovo predstavio modele sa oznakom GT-R, koji su konstruisani sa ciljem da Skyline zavlada trkačkim stazama.

          

  Pored fantastičnih sportskih rezultata ovog modela, Skyline je bio, a i sada je, veoma popularan kod drag vozača zahvaljujući skoro neiscrpnim tjuning mogućnostima motora. U ovom tekstu nećemo uzimati u obzir drag potencijele ovog modela, zato što bi tekst u tom slučaju bio previše dugačak.

  Nissan Skyline GT-R je bio toliko brz i nadmoćan na trkačkim stazama, da su mnoga evropksa i dalekoistočna takmičenja promenila pravilnike, kako bi se ovaj automobil koliko-toliko učinio dostižnim tadašnjim konkurentskim modelima.

  Pored velikih sportskih rezultata, Nissan Skyline GT-R je postigao veliku popularnost u dalekoistočnim zemljama kroz pojavljivanja u raznim manga stripovima, u kojima su se opisivale ilegalne noćne trke u Japanu. Pored toga, Skyline GT-R je bio jedan od najzapaženijih automobila u velikom broju japanskih kompjuterskih igrara kao što su: SNES Zero 4 Champ R i Sony Playstation Gran Tourismo.


Komentari

  1. Samo da mi je na jedan dan da ga provozam.

    Autor uros88 — 12 Nov 2008, 22:24

  2. Auto je fantastican....

    Autor markomet — 17 Nov 2008, 15:45

  3. Da li u standardnoj opremi ima upaljach za cigarete ili se to posebno doplacuje?

    Autor pivnicaada — 17 Nov 2008, 16:12


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu