NISAN SKYLINE

12 Nov, 2008

Osnovne karakteristike

Generalna — Autor dusah @ 12:03

 

      

 Karoserija je čvršća i prenosi manje buke i vibracija u putnički prostor bez povećanja težine u odnosu na prethodnika. Karakteristično za Skyline je prvi aktivan sistem upravljanja svim točkovima, koji menja ugao upravljanja prednjih i zadnjih točkova u zavinosti od brzine kretanja i zahteva od strane vozača. Na taj način se omogućava veća kontrolu pri manjim i srednjim brzinama, te uglađenost i lagano krstarenje pri većim brzinama. Ovaj upravljački sistem je opcion kod SP I P modela.
Skyline je opremljen sa 18” sportskim I 17” standardnim aluminijumskim naplatcima. Sportski modeli su opremljeni gumama različitih dimenzija - napred (225/50R) i pozadi (245/45R).

Po pitanju pasivne bezbednosti putnika Skyline nudi visok nivo bezbednosti uz pomoć ojačane karoserije, dok istovremeno minimizira opasnost po druge automobile prilikom sudara. Automobil je dizajniran da umanji i povrede pešaka , posebno glave i donjih ekstremiteta.

Po pitanju ekološke prihvatljivosti Skyline zadovoljava SU LEV standarde po pitanju emisije štetnih gasova sa redukcijom emisije azotnih oksida za 75 posto u odnosu na prethodnika.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu